av Anders K. Christiansen | 10. august, 2011  

Vellykket BMC-valg for Hushovd?

HAR FÅTT NY ARBEIDSGIVER: Thor Hushovd er BMC-klar. Foto: AP

HAR FÅTT NY ARBEIDSGIVER: Thor Hushovd er BMC-klar. Foto: AP

Så er det altså klart: Thor Hushovd kommer til å sykle for BMC til neste år.

Nyheten ble bekreftet av begge parter tirsdag kveld – men slår ikke ned som noen bombe i sykkelverden. Ryktene har versert i lang tid allerede.

Det store spørsmålet er naturligvis: Hvor vellykket blir samarbeidet, sett med nordmannens øyne?

Jeg tilhører dem som tror Hushovd har gjort et godt valg. BMCs profil passer 33-åringen godt på flere måter:

* Det er et bunnsolid klassikerlag.
* Det er et engelskspråklig lag med utspring i sentral-Europa.
* Laget er fokusert på utvikling av utstyr.
* BMC har særdeles god økonomi

Jeg tror ikke man skal undervurdere det siste punktet. For BMC er et rikt lag i sykkelsporten. Det betyr at Hushovd trolig har fått den lønna han mener at han fortjener. Og: Lagets fremtid fremstår som stabil.

Mens en gjennomsvett Bjarne Riis har slitt med å skaffe friske penger til sitt Saxo Bank-lag hver gang sponsoravtalene har gått ut på dato, så er situasjonen mer avslappet i BMC.

Det har vært viktig for Hushovd.

Hakk i Garmin-plata

Profilen til Garmin Cervelo passet forsåvidt også sørlendingen bra. Men selv om det var et strålende lag, der nordmannen trivdes godt sosialt, så var aldri kjemien med lagsjef Jonathan Vaughters den beste. Snarere tvert imot, faktisk. Og derfor skjønte jeg tidlig hvor dette bar: Langt vekk fra Garmin Cervelo.

Når det er sagt – livet i BMC trenger ikke bli problemfritt dét heller. For i det styrtrike laget befinner det seg allerede en profil som Cadel Evans. Han vant Tour de France i år, og sine 34 år til tross: Han kommer nok til å slåss for å forsvare tittelen neste sommer.

Det betyr at australieren må ha åtte mann som jobber for ham. Så spørs det om Thor Hushovd blir én av dem – samtidig som han får frie tøyler til å kjempe om den grønne trøya. Nordmannen vil iallfall sykle Tour-en i 2012 også, selv om OL i London venter bare noen uker senere.

Hushovd har flere ganger gjort det ettertrykkelig klart at han ikke ønsker å være en ren hjelperytter på tampen av karrieren sin. Det er det heller ingen grunn til at han skal være. Til det er nordmannen for god, og en for sterk personlighet.

- Jeg har snakket med Cadel Evans, og tror det skal gå greit, sa Hushovd selv tirsdag kveld.

Stort mer vet vi ikke om planene for samarbeidet mellom de to.

Gilbert neste?

Det har i lengre tid også ryktes at Hushovds gode venn, Philippe Gilbert, er på vei til BMC. Han har – i likhet med nordmannen – ambisjoner i et ritt som Flandern rundt og i kampen om den grønne Tour-trøya.

Dersom belgieren til slutt velger å signere, blir det enda trangere i BMC kommende sesong.

Men dette er uomtvistelig: Laget har flere solide klassikerryttere, som vil gi Thor Hushovd strålende hjelp under et ritt som Paris-Roubaix. Forutsetningene for å vinne favorittrittet var fantastiske i år – før nordmannen ble satt i sjakkmatt av sitt eget lag.

Til neste år får han imidlertid en ny mulighet til én gang for alle å vinne på velodromen i nord-Frankrike. En seier vil bety helt utrolig mye for Thor Hushovd, som har vært nærmest besatt av Roubaix i mange år.

Kanskje lykkes han endelig i 2012. Som BMC-rytter.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Jeg tror dette er et veldig godt valg av Hushovd. Nå får han skikkelige muligheter i klassikerne samt at han nå kan gå for den grønne trøya igjen. Han visste under årets TdF at han er en skikkelig kandidat dersom han får sjansen.

http://www.utstyrsfreak.blogg.no (bloggen for alle sportsinteresserte)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tror det er et kanon valg for Hushovd – han fortjener at køre på et hold der rent faktisk satser på ham. Men han får næppe samme frihed i Touren som før – og da slet ikke hvis Gilbert også signerer for holdet. Det skal blive spændene at se om han endelig klarer den klassiker næste år. Håber det.

Men interresant at han har valgt at signere på Andy Rihs’s hold (fhv Phonak og Astana – Camendzind, Santi Perez, Landis, Vinokorov, Kascheckin… alle blev taget mens de var på hans hold) og med Lelangue som sportsidrektør (som Landis har kraftigt impliceret i organiseret doping på Phonak). Kan være vi endelig kan slippe for at høre/læse Nordmænd være hellige over for Riis og om hvordan Hushovd selvfølgelig ikke burde signere for en manager med sådan en fortid. :-p

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

smart valg av Hushovd, cash is king, dog kan det være de får et problem om Evans vil vinne PR ?!

smart av Vaughters, Hushovd er ikke med mer så bare bite i det og finne andre ritt, ville neppe anbefalt 3 uker SR om en skal gjøre en bra figur i VM, ps sjansene for at han tar regnbuen enda en gang til er rimelig slim, kun skjedd 5 ganger tidligere,sist av Bettini.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

joop Mica:

Hushovd har nok blitt gammel og tenker mer penger en moral ! (henhold til hist Rihs/Lelangue)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Godt valg! For en trio det blir, Thor, Cadel og nå Philippe! :-) Thor har fått en kapteinsrolle i klassikerne og han har allerede vist at han er en topp lagspiller i TdF. Blir sikkert sjanser for ham å plukke etappeseire i TdF 2012… :-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tja, økonomisk er det sikkert et godt valg.
Hvor lurt det er sportslig, gjenstår å se.

Hushovd har f.eks selv sagt at han kjører for Gilbert i de Ronde van Vlaanderen.

http://www.sporza.be/cm/sporza/videozone/MG_sportnieuws/MG_wielrennen/1.1102906

Og der er vel tvilsomt om Gilbert vil kjøre
Paris-Roubaix?
Så da spørs det vel om Hushovd får mer hjelp i klassikerne enn han fikk i Garmin Cervelo.

Hvilke hjelperyttere fra BMC for Hushovd i Paris-Roubaix vil du særlig fremheve når vi ikke kan regne med Evans og Gilbert i dette rittet?

Du skriver:

“Forutsetningene for å vinne favorittrittet var fantastiske i år – før nordmannen ble satt i sjakkmatt av sitt eget lag.”

Vel, det er EN måte å se det på, fra et norsk synspunkt. Men hovedsaken er at _laget_ vant, ikke sant? Og jeg regner med at det også blir det viktigste i BMC.

Forresten: Hadde Hushovd fått lov til å kjøre Paris-Roubaix i år for å prøve å vinne selv, tror jeg Cancellara hadde stukket av med pokalen, (eller rettere sagt brosteinen) med Hushovd (kanskje) blant topp tre.

Hvilken rolle Hushovd vil få i TdF og hvor mye han kan kjøre egne sjanser er også vanskelig å spå. for med både Cadel Evans og Gilbert på laget blir det kanskje ikke særlig stort rom for Hushovd, forutsatt at Evans og Gilbert er i samme kanonform i 2012 som de har vært i år.

Jeg ser ikke helt for meg hvilke ritt han kan få en soleklar kapteinrolle i.

Gjør du?

Det hadde vært interessant å få vite hvordan du ser på det.

Akkurat nå er jeg forresten mest irritert over at de har lagt løypa så grundig om i de Ronde, og fjernet De Muur i Geraardsbergen og i stedet skal kjøre både Kwaremont og Paterberg TRE ganger som en annen slags utvidet karusell!

Arrgghhh!!

Jeg kjenner _ingen_ som synes forandringen var til det bedre, tvert i mot.

Fjerne det største attraksjonen og sjelen i rittet, monumentet i monumentet?

IDIOTISK!

Men pengene rår, ser det ut til, sportslige hensyn må vike for kommersielle hensyn.

Kan det være at kommersielle hensyn også er det viktigste for Thor Hushovd?

Uansett, først er det VM, og det blir spennende og morsomt. Hvem er favoritter? Vanskelig å tippe i år, synes jeg.

Fortsetter du å blogge når VGB etter hvert forsvinner? Jeg håper det. :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Virker som Ragnhild er eneste med ett nogenlunde objektivt og kunnskapsrikt synspunkt foreløbig.

Men det å “cashe inn” når man nærmer seg 34 og har opplevd “alt” er jo greit nok, det eneste rittet Thor virkelig har igjen noe å bevise ovenfor seg selv er Robaix, og dette er sannsynligvis det eneste rittet hvor han blir soleklar favoritt.

Vel, da kan man vel si at BMC og Thor passer sammen som hånd i hanske. Thor casher inn, får prøve en eller 2 ganger til å vinne Hell of north, sammtidig som BMC får nok en respektert og kjent syklist som gir mer TV tid for sponsorene til laget. Grunnet til at BMC er rikere enn de fleste andre lag er at de har signert like mye på ryttere som får mest TV-media tid som andre kriterier, må være litt smart. Ingenting galt i det.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

EDIT:
selvfølgelig ikke soleklar favoritt, men soleklar kaptein.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00