av Anders K. Christiansen | 8. juli, 2011  

Har det klikket for oss?

ENDELIG: Edvald Boasson Hagen tok sin første etappeseier i Touren i går. Foto: Scanpix

ENDELIG: Edvald Boasson Hagen tok sin første etappeseier i Touren i går. Foto: Scanpix


«Norge flipper ut etter Tour-suksess».

Det skrev danske Ekstra Bladet i går kveld.

Avisen hadde merket seg hvordan Christian Paasche brølte noe sånn som «Vi EIER sykkelverden» idet Edvald Boasson Hagen syklet først over målstreken i går. Han var ikke den eneste som lot seg rive med.

Normalt noenlunde nøkterne norske journalister i målområdet kostet også på seg en knyttet neve og et stille «YES!» da 24-åringen tok sin første seier i Tour de France. Fordi det var så inderlig fortjent. Og fordi alle har ventet på Edvalds første triumf i verdens største sykkelritt.

Nordmannen roper ikke høyt, han har ikke for vane å skjelle ut konkurrentene sine. Han svarer på det han blir spurt om. Ikke noe mer. Enkelt og greit. Etter seieren i går var det likevel tydelig å se hvor glad gutten var.

- Dette er stort! gliste han til foreldrene sine da de tre endelig møttes utenfor bussen til Sky.

Jeg snakket med Dave Brailsford fire timer senere. Han uttrykte seg på følgende måte:

- Eddie er ikke den mest opprømte personen jeg har møtt, men han er nok mer opprømt nå enn jeg noen gang har opplevd ham.

Enkelte utenlandske sykkeljournalister tok kontakt med meg og spurte hva slags type Edvald er. De lurte på hva han drev med på fritida, når han begynte å sykle og hva slags rytter han blir i fremtiden.

At han aldri har vært superfascinert av sykkelsporten selv, får mange til å smile.

Én av journalistene lo da jeg fortalte historien om hvordan Edvald for noen år siden kikket ned på sykkelrammene til de han pratet med underveis i rittet. Der står nemlig navnet på rytteren klistret fast.

På pressekonferansen etter seieren i går, fikk nordmannen spørsmål om hva slags forbilde Thor Hushovd har vært for ham da han var yngre. Svaret startet med humring fra Boasson Hagen selv:

- Jeg har egentlig aldri sett så mye på sykkel…

Jeg avslutter med å vise til kollega Truls Dæhlis kommentar i papirutgaven av VG i dag. Der skriver han blant annet om hvordan Boasson Hagen er «en gave sendt fra oven for norsk sykkelsport». For når Thor Hushovd går løs på slutten av sin karriere, hindrer gårsdagens triumfator et vakuum ved å være i startfasen av sitt profesjonelle sykkelliv.

Poenget er godt.

Og da er det vel ikke rart at vi flipper ut?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

….mener å huske hvordan Ekstra Bladets forsider så ut i 1996 , 2007 – og ved andre anledninger, så jeg tror ikke de har så mye å la andre høre av.
Skulle av og til ønske at man var generøse nok til at man kan glæde seg på andres vegne – ubetinget.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Er i dk nå, og må bare si at danskene er svært rause overfor Thor og Edvald. Nå har jeg ikke lest tabloidene, men både DR og TV2 gleder seg, ubetinget, på Norges vegne. De hadde t.o.m. et innslag hvor Edvald blir beskrevet som nært en fullkommen rytter, noe de ikke har hatt om Sørensen, Bak eller Fuglsang.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen er meget populære her i Danmark. Der er ikke mange der har så mange strenge at spille på som Edvald Boasson Hagen… og Thor Hushovd er underholdende at følge. Begge er sympatiske og så forstår de dansk :-D … Ekstra Bladet er til at tørre røv i… ikke andet

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Nå er det viktig å få med: Ekstra Bladets sak er ingen refs av Norge. Tvert imot avslutter de saken med: “Vi siger et stort tillykke til Norge!”

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

hei. hvordan kan en syklist ha -5 poeng på den grønne trøyen? ref: http://www.vg.no/sport/sykkel/tour-de-france/2011/index.php?a=resultater

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00