av Anders K. Christiansen | 14. juni, 2011  

Nå kan alt skje i Tour de France

HER VINNER HAN: Thor Hushovd i Sveits tirsdag. Foto: AP

HER VINNER HAN: Thor Hushovd i Sveits tirsdag. Foto: AP


Jeg tror ett eneste ord oppsummerer Thor Hushovds følelser i kveld: «Puh!».

At han sikret seg årets første seier i dag – iført regnbuetrøya – er nemlig en gedigen lettelse sørlendingen. For det følger en solid dose press med det å bære VM-trøya i sykkelsirkuset: Man bør vise at man er en verdig mester.

Og selv om Hushovd leverte solid innsats i Paris-Roubaix, så betyr det null og niks i historiebøkene om noen år. Der er det bare plass til vinnerne. Og det vet godt betalte Hushovd bedre enn de fleste.

Da jeg pratet med ham i helgen, svarte han bekreftende på spørsmålet mitt om en sesong uten seier gnagde på ham.

– Jeg vil ha et bilde av en seier iført VM-trøya, sa 33-åringen – uten å legge noe mellom.

Seieren fikk han endelig i dag.

Hva med Tour de France?

Nordmannen kan fort komme til å få flere sjanser i Sveits rundt. Kanskje allerede i morgen. Men når alt kommer til alt, er det Tour de France han har i bakhodet. Storrittet venter om bare to og en halv uke.

Et av de store spørsmålene i mitt lille hode, er hva slags rolle Hushovd kan vente seg i Garmin Cervelo-laget.

Gjennom hele sesongen – og senest overfor meg i helgen – har han understreket at han dropper kampen om den grønne poengtrøya. Han dropper også forsøkene på å spurte for seieren på de paddeflate etappene. Der skal Tyler Farrar får sjansen i Garmin Cervelo.

Det er bare én liten hake: Farrar mistet på tragisk vis bestevennen Wouter Weylandt under Giro d’Italia. Det satte naturligvis sitt preg på spurteren i mai. Og det har satt sitt preg på oppkjøringen hans til Tour de France.

Det er bare dager siden amerikaneren ga uttrykk for at han er svært usikker på egen form. Han er ikke engang sikker på om han bør tas ut til Tour de France.

Og da endres kanskje alt for Thor Hushovd.

Jeg er ikke i tvil om at nordmannen er kapabel til å vinne årets første Tour-etappe. Det betyr i så fall gul ledertrøye. Kanskje blir han nødt til å kjempe om den grønne også.

At han er i form er det iallfall ingen tvil om. I dag fosset han forbi sykkelsportens wonderboy nummer én, Peter Sagan, på de siste hundre meterne.

Når råsterke Edvald Boasson Hagen i tillegg har vist bunnsolid form den siste uken, så er det vanskelig å ikke glede seg. Tour de France kan bli uhyre morsomt sett med norske øyne i år også.

@VGNettAnders

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Enig i det du skriver og håper selv at det er Hushovd det skal spurtes for i garmin. Per idag er Thor i mye bedre form enn Farrar og det nye poengsystemet er også en fordel for Hushovd etter min mening.

Selv synes jeg at kampen om den grønne trøya er blitt mye mer spennene enn kampen om den gule de siste årene i TdF.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Skjønner at spekulasjonene kommer, men jeg håper at Thor bruker kreftene sine på de gode mulighetene han har den første uken så får han heller vurdere en grønn trøye-kamp etterhvert. Statistiskvinner ofte Thor en etappe tidlig i touren og jeg tror etappe 1 er hans beste sjanse.
Jeg gleder meg som en liten unge til årets TdF!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette lover bra. Thor hadde muligheten i “helvete i nord”, men ble ofret for lagkameraten. Med seieren i dag har han igjen vist at han er å regne med. Jeg håper bare lagledelsen til Garmin Cervelo har vett nok i pappen til å velge hvilken hest de skal satse på TIDLIG i TdF, og kjøre beinhardt for enten Tylar eller Thor. Jeg setter penger på at Thor vinner 1. etappe og at Tyler tar den første flate. Blir spennende TdF i år.. Jeg gleder meg som en unge til å være i Paris søndag 24. på avslutningsdagen. Det blir rått!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg tror nok at Cervelo satser på Tyler Farrar i kampen om grønn trøye. Hva synes du forresten om at Vansummeren ble satt ut av laget? Hvilke taktiske vurderinger lå til grunn?

Hushovd kan nok gjøre det bra den første uken hvis alt stemmer for ham, men det er det sannelig mange andre som kan!

Hvem tipper du som sammenlagtvinner?
Jeg kan ikke for det, men jeg er skeptisk til Contador, som (kanskje) er den største favoritten, men det er en skandale at dopingsaken hans er satt på vent til etter touren.
Forøvrig mener jeg at Leopard Trek på papiret har et knallsterkt lag, men så er jeg da også en av lagets mange supportere. :)

Håper du får tid til å blogge om TdF i tillegg til å bedrive journalistikk.

Lykke til!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00